Home → news

(UA) Перша тематична виставка дитячих малюнків «Свято Водохреща веселиться, омиває всіх свята водиця-2017»

Sorry, this entry is only available in Ukrainian. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

Для кожного українця Водохреща – це джерело світлої радості, очищення душ, зміцнення віри в добро. Саме в цей день – 19 січня 2017 року з ініціативи Просвітницького центру Фонду пам’яті Блаженнішого Митрополита Володимира та Дитячої школи Мистецтв №9 та при підтримці МБФ Гарних справ відкрилася перша тематична виставка дитячих малюнків «Свято Водохреща веселиться, омиває всіх свята водиця-2017». Свої роботи представили 30 вихованців школи мистецтв №9. Тут навчається понад 400 учнів, з них 63 переважно діти з малозабезпечених сімей, діти-сироти, діти з інвалідністю.

Метою виставки стала популяризація традицій народного мистецтва серед дітей та підлітків, висвітлення історичного та релігійного значення свята Водохреща у житті людини. Така тематична виставка була організована вперше і несе в собі просвітницький характер. Більшість з малюнків виконаних в біло-синіх тонах, наповнені справжньою дитячою, щирою душою та радістю,. Всі учасники виставки, були нагороджені пам’ятними подарунками від партнерів заходу, Подяками від Фонду пам’яті Блаженнішого митрополита Володимира та солодкими подарунками від МБФ Гарних справ.

В рамках відкриття виставки, пройшов концерт за участі учнів музичного та хореографічних відділень даної школи. Розпочав концерт колядками хор середніх та старших класів «Кантабілє» та ансамбль баяністів та акордеоністів «Радість», особливо вразили своїми виступами наймолодші учасники  заходу  таночками «Прибульці» та «Новорічні хвилинки». Дівчатка в яскравих костюмах неабияк прикрасили захід. По завершенню концертної програми на всіх охочих чекали майстер-клас з розфарбовування фігур – героїв мультфільмів та  створення святкової листівки, де кожен з учасників зміг неабияк проявити свої творчі здібності креатив.

Веселий настрій та яскраві спогади залишились у всіх присутніх свята, кожен учасник отримав солодкий подарунок на згадку.