Home → news

(UA) Можливості для волонтерівв центрі соціальних ініціатив

Sorry, this entry is only available in Ukrainian. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

Запрошуємо всіх бажаючих підвищити свою компетентність в соціальній сфері та реалізувати свою соціальну ініціативу.

Соціокультурна, політична, економічна ситуації України характеризуються цілим рядом негативних процесів. У таких умовах людей, що бажають займатися добровольчої діяльністю, стає все більше, але багато з них не знають з чого почати. Так тільки за перші два тижні 2016 року в Міжнародний благодійний фонд «Гарних справ» звернулося 86 волонтерів, які бажають пройти навчання. Добровільні помічники, не знаючи специфіки роботи, іноді наражають на небезпеку не тільки себе, але і людей, яким намагаються  допомагти. Закон України «Про волонтерську діяльність», не спрямований на розвиток волонтерства і має багато обмежень. Тому з’являється необхідність створення Центру соціальних ініціатив, в який бажаючі працювати в добровольчої сфері, могли б звертатися за консультацією і навчанням.

Мета Центру: популяризація волонтерського руху шляхом проведення комплексного навчання тренінгів, спрямованих на підвищення компетентності добровільних помічників та створення ефективних соціальних проектів.

Проект здійснюється в кілька етапів:

1 й етап «Реєстрація та відбір»

Люди, які прагнуть приєднатися до волонтерського руху України, які виявили бажання пройти навчання, реєструються за посиланням

Серед усіх зареєстрованих організатори на конкурсній основі вибирають 20-25 чоловік.

Переваги  надаються тим, хто вже мав досвід роботи в ГО, БФ, БО, та реалізації соціальних проектів.

Для іногородніх реєстрація на навчання триває до 30 квітня,

Для всіх, хто живе в Києві і області реєстрація відкрита до 1 лютого.

2й етап «Реалізація навчання»

Навчання проходить для двох категорій добровільних помічників:

Жителі Києва та Київської області (22февраля – 22 травня 2016)

Учасники підвищують профкомпетентность за програмою, розрахованою на навчання у вечірній час, два рази на тиждень протягом 10 тижнів. Кожен з учасників отримує завдання – за один місяць реалізувати власний проект в обраній ним сфері. За волонтером закріплюється супервізор, який консультує і допомагає в реалізації проекту. Організатори проводять моніторинг реалізації соціальних ініціатив. Після успішно виконаного проекту, учасники отримують відповідний сертифікат Міжнародного благодійного фонду «Гарних справ». Навчання проводять фахівці Фонду та залучені тренери, так само в рамках кожного модуля запрошуються експерти, успішні люди, ментори і т.д.

Жителі всіх областей України (старт червня 2016)

Учасники підвищують професійну компетентність на виїзній школі «Центру соціальних ініціатив». Тривалість навчання 5 днів по 6:00 в день. Проживання та харчування учасників забезпечують організатори.

Надалі організатори розглядають можливість підтримки проектів, видачу міні-грантів (5000 -7000 грн. Як мотивація і стартова допомогу в реалізації соціальної ініціативи).

! Така форма навчання можлива після отримання Фондом фінансування на реалізацію даного напрямку проекту, з цього ми раді будемо будь-якої допомоги.

 

Після завершення навчання співпраця з учасниками проекту продовжується, шляхом:

  • планування разом із співробітниками фонду заходів з актуальних питань;
  • висвітлення своїх проектів в ЗМІ від імені Центру соціальних ініціатив (попередньо погодивши з Фондом);
  • вистуленій у заходах в якості представника фонду;
  • пріобрестенія досвіду участі в міжнародних проектах.

Запрошуємо до співпраці ГО, БО, БФ і КСВ компанії і приватних осіб, які бажають провести тренінги.

Підтримати проект можна тут

Реєстрація на участь за посиланням

Контакти організаторів:

Координатор проекту: Колісник Наталія

Тел: (099 474 47 57)

E-mail: gd@good-deeds.ua

https://www.facebook.com/gooddeedsukraine

Давайте разом робити хороші справи кожного день, щоб з любов’ю в серці будувати новий світ!