Home → news

(UA) «Країна Гідності» на World Camp

Sorry, this entry is only available in Ukrainian. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

26 та 27 квітня співробітники Фонду Гарних справ провели гру «Країна гідності» для 24 та 27 представників молоді з України та Білорусії на міжнародній конференції World Camp. А допомагала у фасилітуванні гри, учасник проекту «Молодь для Молоді: знай свої права – змінюй життя» та молодіжний тренер, Алла Музика.

Неформальна освіта для молоді є одним із пріоритетних напрямків Благодійного фонду Гарних справ. Ми щасливі, коли громадські організації нашої країни теж приділяють цьому неабияку увагу. Цього разу ми долучилися до 3-му Всеукраїнському молодіжному табору World Camp in Kiev 2016 «Життя заради інших».

Одним із основних завдань громадянської освіти є забезпечення молоді практичними вміннями та навичками, знання законів, основних прав людини, спільної праці на благо суспільства, формування особистої відповідальності та громадянського обов’язку.

МБФ Гарних справ сприяє популяризації соціальних прав і особливо їх вивченню серед молоді.

Проте, навчання повинно бути цікавим, і навіть соціальні права можна вивчати весело. Адже є навіть гра, що допомагає вивчити соціальні права у невимушеній формі – «Країна гідності».

«Країна Гідності» – це карткова гра, учасники якої у ролі членів парламенту вигаданої однойменної країни ухвалюють рішення про соціальну політику щодо соціальних прав у рамках плану розвитку на найближчі п’ять років. Добираючи аргументи під час прийняття рішень, гравці більше дізнаються про соціальні права та їх зв’язки з соціальною політикою.

Цікаво було почути різні думки студентів з усієї України, а також з Білорусії.