Home → news

(UA) А що ви знаєте про соціальні права?

Sorry, this entry is only available in Ukrainian. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

Одним із основних завдань громадянської освіти є забезпечення молоді практичними вміннями та навичками, знання законів, основних прав людини, спільної праці на благо суспільства, формування особистої відповідальності та громадянського обов’язку.

Центр Соціальних ініціатив сприяє популяризації соціальних прав і особливо їх вивченню серед молоді.

Проте, навчання повинно бути цікавим, і навіть соціальні права можна вивчати весело. Адже є навіть гра, що допомагає вивчити соціальні права у невимушеній формі – «Країна гідності».

«Країна Гідності» – це карткова гра, учасники якої у ролі членів парламенту вигаданої однойменної країни ухвалюють рішення про соціальну політику щодо соціальних прав у рамках плану розвитку на найближчі п’ять років. Добираючи аргументи під час прийняття рішень, гравці більше дізнаються про соціальні права та їх зв’язки з соціальною політикою.

Гра у рамках Центру Соціальних ініціатив проводилася вже неодноразово для студентів третіх курсів спеціальностей «Соціальна педагогіка» та «Соціальна робота» інституту Людини Київського університету ім. Бориса Грінченка.

Гра зацікавила молодь та виклика неймовірну кількість позитивних відгуків. Адже хто з нас не мріяв побути парламентарієм, прийняти закони, бурхливо подискутувати і, звичайно ж, побути деякий час у вигаданій країні – в Країні Гідності.

Результат перевершив очікування, студенти не скупилися на ідеї і склали чималий список заходів, які допоможуть покращити, реалізувати та привернути увагу до соціальних прав українців вже сьогодні. І, звичайно, зрозуміли, що кожен з них теж спроможний щоденно досягати позитивних змін в соціальній політиці.