Home → news

(UA) Фестиваль «З країни в Україну» 2019!

Sorry, this entry is only available in Ukrainian. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

Ну що ж друзі, готові з Вами поділитися враженнями від першої хвилі фестивалю «З країни в Україну» 2019! Ми побували в Закарпатті, а саме: Тячів, Берегове та Мукачево.
4 регіони;
18 міст України;
12 інтерактивних локацій;
10 годин неспинного драйву у кожному місті;
Тисячі палаючих очей.

Фестиваль «З країни в Україну» – це масштабна культурно-просвітницька подія, яка проходить у малих містечках нашої країни. Це майстер-класи народних ремесел, демо-зона новітніх здобутків України, відкрита бібліотека, дитячі і юнацькі активні ігри, кінопокази найкращих зразків вітчизняного кінематографа, лекції для дорослих та дітей і, звісно ж, яскравий, драйвовий, феєричний вечірній рок-концерт!
Програма фестивалю забезпечується командою Фундації, однак співорганізаторами стають і ті, хто успішно пройшов два модулі академії фестивалю, що поводилася у травні-червні з лекціями з проектного менеджменту, фандрейзингу, піару. Кожна команда розробляла стратегію для свого міста, згідно дослідженої проблематики регіону. Приміром, Закарпаття акцентуватиме увагу на взаємозв’язках влади і громади, розвитку інноваційного бізнесу, Херсонщина – розвиватиме потенціал культури регіону з відсилом до музичного фестивалю «Таврійські ігри», Одещина працюватиме зі зміною вектору від ностальгії за радянським минулим, а Запоріжчина розвиватиме хакатони із залученням місцевого бізнесу. А об’єднувати фестиваль кожного краю будуть історичні персоналії, знакові для регіону.
Заявлені проекти сприятимуть спроможності локальних команд до самоорганізації та мобілізації мешканців навколо важливих для життя громади ідей. Це розуміння формується в етнічній, культурно-мистецькій та громадсько-політичній площинах. Фестиваль не є комерційним і передбачає розвиток соціальних активностей на безоплатній основі. Традиційно усі заходи фестивалю є безкоштовними.

Ми, звичайно, займали локацію в «Містечку громадських ініціатив» та разом з нами закликали людей робити гарні справи!

Гарними справами займалися всі: діти та дорослі, персонал фестивалю та навіть зіркові гості!

Всі, хто спробував зробити хоча б одну добру справу просто тут і зараз – не могли зупинитися і робили ще і ще!
А ми в свою чергу, давали солодкі подаруночки, та нагадували – робити добрі справи, завжди приємно та солодко!

Проведення фестивалів «З країни в Україну» стали можливими завдяки щирій підтримці американського народу, наданій через Агентство США з міжнародного розвитку (USAID).

Фундація соціальних інновацій “З країни в Україну”