Головна → новини

В гостях у вегетаріанського дитсадка

На цьому тижні співробітники БФ Костянтина Кондакова відвідали вегетаріанський дитячий садочок. Так-так, у Києві існує «Приватний ведичний дитячий садок домашнього типу з вегетаріанським харчуванням із екологічно чистих продуктів для дітей віком від трьох років». Коли керівники незвичайного закладу запросили нас у гості, ми з радістю погодилися! Адже головна ідея садочку співзвучна до програми нашого благодійного фонду – «Я вегетаріанець».

Засновники закладу Євген та Наталя розповіли нам, що ідея створити такий дитячий садок з’явилася у них після народження доньки Анастасії. Вони вегетаріанці, ведуть здоровий спосіб життя та своїм прикладом надихають оточуючих. Щоб мати змогу передавати знання та заохочувати до здорового життя не тільки свою дитину, але й допомогти батькам-однодумцям, було прийняте рішення створити незвичайний вегетаріанський дитячий садок.

Навчання тут умовно поділене на 6 основних напрямів:

  • морально-духовне,
  • художньо-естетичне,
  • інтелектуальне,
  • фізичне та трудове виховання,
  • а також ігрова діяльність.

Представники благодійного фонду були приємно здивовані, як майстерно і креативно вихователі ставляться до роботи, як вони люблять дітей та як діти відповідають їм взаємністю. І головне – усі разом наслідують засади здорового способу життя й натурального вегетаріанського харчування.

Колектив садка невеликий: кухар Олексій, який з душею готує дуже смачні вегетаріанські страви, а також два високо кваліфікованих вихователя. Всі вони регулярно відвідують спеціалізовані курси та тренінги з вегетаріанського харчування, знайомляться з найсучаснішими досягненнями у сфері педагогіки й духовного розвитку. Підвищення кваліфікації знаходиться на першому місці, адже від якості знань педагога залежить те, якою виросте дитина.

Нам дуже приємно, що в Україні є люди, які займаються духовним, інтелектуальним та фізичним розвитком дітей від самого раннього віку та водночас приділяють увагу формуванню нового здорового покоління. Сьогодні у садочку всього 10 вихованців. Однак ми сподіваємось, що у найближчий час установа буде поповнюватись все новими діточками, батьки яких усвідомлюють цінність справжнього здорового харчування та духовного розвитку. Адже з любовю в серці будувати новий світ!