Головна → новини

Турецькі візерунки на воді

Всі ми знаємо, що вода має дивовижні властивості заспокоювати та знімати напругу. Східним мудрецям ще в давнину вдалося об’єднати заняття творчістю з медитативної технікою релаксації; так з’явився новий вид мистецтва – ебру або водний живопис.

Для дітей ебру є прекрасним інструментом розвитку уяви, моторики, творчих здібностей.

В рамках акції «Жодного дня без гарних справ!» представники Міжнародного благодійного фонду Костянтина Кондакова запросили хлопців та дівчат з багатодітних родин села Проців Бориспільського району Київської області познайомитися з дивовижним мистецтвом ебру. Майстер-клас з водної анімації провела учениця відомого турецького художника та майстер арт-студії «Азур».

Спочатку ведуча розповіла маленьким художникам що таке ебру, коли і де виник цей вид творчості. Далі вона познайомила усіх з технікою створення неповторних малюнків. На практичній частині заняття хлопчики та дівчатка повністю віддалися процесу малювання картин на воді. Діти немов пірнули у світ кольору, барв та емоцій.

В результаті у всіх маленьких гостей вийшов свій власний яскравий шедевр! Без сумніву, кожній дитині сподобався цей незвичайний вид творчості, до того ж з майстер-класу малюки йшли не з порожніми руками, а з оригінальними картинами. Заради таких результатів, з любов’ю в серці ми будуємо новий світ!

03_42 04_41 05_43