Головна → новини

ЦМІ і локомотив Хюндай

Зі швидкістю корейсько-українського локомотива Хюндай наближається до завершення заняття Центрі Медіа Ініціатив 2016-2017. І як, у всім відомому телепроекті “Останній герой”,  з кожним заняттям зменшується кількість учасників. Проте за словами наставника майбутніх акул пера Наталії Кружиліно, така ситуація її тільки радує. Адже до фінішу прийдуть найвитриваліші, найцілеспрямованіші і найвпертіші, ті, що готові зробити журналістику справою свого життя.

Одне з останніх занять проходило у вже знайомому місці MainHub і мало скоріше характер дружньої бесіди, аніж регламентованого навчального процесу. Недарма ж пані Наталія в розмовах зі своїми підопічними все частіше використовує слово “колеги”. Почали з уже знайомої теми, а саме “Реаліті-шоу”. Згадали якими рисами повинні володіти герої реаліті, як спровокувати учасників на певні вчинки та дізнались, що необхідною умовою будь-якого шоу даного жанру є наявність так званого “переломного моменту”, після якого наш герой почне змінюватись. Також з’ясували за яких умов з’явилось популярне в інтернеті відео про “я теж хочу шоколадку”.

В завершальній частині заняття Наталія Кружиліна закцентувала увагу на тому, яким важливим для професійного журналіста є вміння провести журналістське розслідування. При цьому вона виокремила всі тонкощі даного жанру, розповіла, як і де шукати матеріали, які основні етапи його підготовки. Наостанок наші учасники отримали, мабуть найважче завдання, за весь період навчання, а саме провести власне журналістське розслідування. І на завершення провели невеличке обговорення можливих тем для розслідувань.

Заняття проходять щочетверга з 17.00 до 19.00 за адресою: вул. Голосіївська 17, БЦ «КЮЗ»

МБФ Гарних справ висловлює подяку адміністрації MainHUB за надання комфортного приміщення для проведення занять.