Головна → новини

«Серце миру» у Віфлеємі!

У новорічну ніч у Вифлеємі відбудеться презентація картини, що символізує мир, в якому культурне багатство й різноманітність існує в атмосфері міжкультурного порозуміння, толерантності та солідарності, що відповідає програмі МБФ Костянтина Кондакова «Відродження культурно-моральних цінностей». Більш ніж 20 відомих митців із усього світу вирішили об’єднати свої зусилля в рамках міжнародного проекту «Серце миру», та протягом тижня працювати у Віфлеємі над створенням картини з зображенням «серця» світу.

Головна ідея проекту – мирне співіснування людей на основі міжкультурного діалогу, солідарності та взаєморозуміння, згідно з концепцією діяльності МБФ Костянтина Кондакова.

Проект стартував за підтримки президента Держави Палестина Махмуда Аббаса з ініціативи співзасновника Міжнародного Фонду культурного співробітництва, палестинського художника та автора найбільшої картини в світі Джамаля Бадвана. «Цією картиною ми закликаємо об’єднати зусилля людства для підтримки миру і безпеки у всьому світі, незалежно від віросповідання, політичних поглядів і соціального статусу. В основі стосунків між людьми завжди має бути почуття поваги і щирої любові», – прокоментував ідею створення картини Джамаль Бадван.

У Палестину прибули художники з Німеччини, Голландії, Ізраїлю, Палестини, Польщі, Франції та Чаду. Україну представляють Данило Грін, Олексій Глазунов, Валерій Голейко, Дар’я Харченко, автор ідеї – Джамаль Бадван, а також координатор проекту, Голова Міжнародного фонду Влада Литовченко.

За словами організаторів, місце проведення презентації обрано не випадково – проект здійсниться в рамках проголошення ООН 2014 Міжнародним роком солідарності з палестинським народом. «Віфлеєм – одне з найстаріших міст Святої Землі. Хочеться вірити, що ця земля стане обителлю миру для всіх народів», – розповіла Влада Литовченко.

Щорічно в новорічну ніч до Віфлеєму з’їжджаються тисячі паломників і туристів зі всього світу. Гості збираються на Ясельній площі, де цього року у церкві Різдва поруч зі святковою ялинкою із зіркою та гірляндами піднесеться картина «Серце миру» – як символ миру на всій Землі.

Цей проект поєднує в собі духовну і творчу складові, що дозволить значно зміцнити та гармонізувати відносини не тільки між окремими людьми, але також між цілими державами та народами. Адже з любов’ю в серці ми будуємо новий світ!