Головна → новини

Парфумна лабораторія для малюків

Для нашого фонду дуже важливо розвивати дитячу допитливість та спрагу до знань. Для цього в рамках програми “Дорога в життя для кожної дитини” та акції “Жодного дня без гарних справ!” був організований пізнавальний майстер-клас «Парфумна лабораторія». Дитячий будинок сімейного типу Діцул разом із Професоркою Теоремою з команди «Весела наука» занурилися в дивовижний світ запахів та ефірних масел.

З початку заняття Професор провела невеличку розминку на асоціативність мислення: дітям було запропоновано вгадати, який саме аромат їм дають, та відтворити його тим чи іншим кольором на папері. Потім розпочався процес приготування парфумів.

Як виявилося, за основу необхідно брати мигдальне масло, тому що воно практично не має аромату. Саме такі цікаві факти з хімії розповідала Професорка Теорема. Ще вихованці дитячого будинку сімейного типу дізналися, що, наприклад, людський ніс розрізняє кілька сотень запахів. Після отримання свого першого парфуму родина взялася за розробку «саше» – сухих парфумів та «бомбочки» для ванни.

Крім отримання теоретичних знань з хімії та фізики, діти змогли побачити це все на практиці і до того ж створити власними руками чудові саморобки та подарунки для рідних і близьких. Поєднуючи на наших майстер-класах пізнання нового, творчість та гру, ми даємо можливість дитячим будинкам сімейного типу розвивати у малюків потребу знань, а також їхній потенціал.

Адже з любов’ю в серці ми будуємо новий світ!