Головна → новини

Обговорення благодійності національного рівня

5 липня в готелі «РУСЬ» відбулася конференція найактивніших благодійних організацій України «Благодійність в Україні: від хорошого до великого» за участю БФ Костянтина Кондакова.

Організаторами виступили авторитетні організації та засоби масової інформації: Український форум благодійників, журнал HALLMARKER, громадська організація «Соціально-відповідальне суспільство» та інші.

У цей день разом зібралися люди, які прагнуть зробити благодійну діяльність максимально прозорою та відкритою для громадськості, створити сприятливе середовище для розвитку благодійності в Україні. Все це відповідає концепції та завданням нашого фонду, тому ми з радістю приєдналися до обговорення. На конференції виступили: радник Міністра соціальної політики України Олена Саєнко; голова Правління Українського форуму благодійників, заступник виконавчого директора Міжнародного фонду «Відродження» Інна Подлуська; директор Українського фонду благодійників Ганна Гулевська-Черниш; голова Громадської ради при Міністерстві охорони здоров’я України Олег Мусій; директор корпоративного фонду імені Кроненберга, банк Citi Handlowy Кшиштоф Качмар (Польща).

Протягом дискусії присутніми розглядалися такі важливі для сучасного українського суспільства питання, як «Місце та роль благодійних фондів у вирішенні соціальних проблем», «Готовність політичних партій та уряду до співпраці з благодійними організаціями», «Шляхи активізації законодавчих перетворень у сфері благодійності». Також були оголошені витрати українських фондів на благодійні потреби, представлений докладний аналіз середніх адміністративних витрат, пріоритетних сфер сучасних українських пожертвувань, а також відзначені лідери з залучення активних волонтерів.

На конференції відбулося урочисте нагородження кращих благодійних організацій України за результатами Національного рейтингу благодійників у наступних номінаціях: «Благодійник-компанія», «Благодійник – благодійний фонд чи організація», «Благодійник фізична особа». Ми впевнені, що тепер в учасників конференції з’явиться бажання наслідувати приклад найактивніших українських меценатів та вивести українську благодійність на новий рівень розвитку!

Конференція «Благодійність в Україні: від хорошого до великого» показала, що сучасні благодійні фонди та організації готові до діалогу з державними структурами. Вони не приховують своїх доходів, відкрито надаючи повну фінансову звітність. Крім того, організації показують високі результати благодійної діяльності як за кількістю витрачених ресурсів, так і за масштабами позитивних перетворень. Безумовно сьогодні настав час державі зробити крок назустріч благодійникам та налагодити довгострокове ефективне співробітництво. Адже з любов’ю в серці ми будуємо новий світ!