Головна → новини

Майстер-клас із приготування тістечок

Вупі пай — традиційне американське тістечко у вигляді двох склеєних кремом коржиків. За легендою, цю випічку американським фермерам готували їхні дружини. Відкривши коробочки з обідом і побачивши в них десерт, чоловіки викрикували: «Whoopee!», тобто «Ух ти!» або «Ну і ну!».

В рамках акції «Жодного дня без гарних справ!» представники Благодійного фонду Костянтина Кондакова побували в дитячому будинку «Надія» села Мокрець Броварського району Київської області.

До дітей вони приїхали не лише для того, щоб познайомити їх із сучасним десертом; нам хотілося дати можливість малюкам відчути себе справжніми кондитерами.

Вероніка, власниця та кондитер булочної «My Maffin», і маленькі ласуни випікали шоколадні тістечка з начинкою із вершкового сиру, джему та горішків. З самого початку готування кожна дитина була залучена до кулінарного процесу: хтось просіював борошно, хтось змішував його з какао-порошком, а хтось розтоплював масло та відміряв потрібну кількість цукру. Ніхто не залишився без роботи, всім знайшлося заняття до душі.

Через деякий час по кухні почав розноситися прекрасний аромат свіжої випічки. Після того, як коржики охолонули, під керівництвом Вероніки малюки взялися намазувати половинки печива смачним кремом і посипати подрібненими горіхами. Наприкінці майстер-класу хлопчики та дівчатка із задоволенням попили чай із власноруч приготованими тістечками.

Ми впевнені, що всіх дітей необхідно вчити готувати, адже це не просто корисне, але й веселе, пізнавальне заняття, яке розвиває тактильні відчуття та самостійність. Сьогоднішній кулінарний урок, безумовно, пішов на користь малюкам, заради цього з любов’ю в серці ми будуємо новий світ!

f4a_3728 f4a_3646 f4a_3696