Головна → новини

Якісна освіта з TheoPrax

Одним з пріоритетних завдань Благодійного фонду Костянтина Кондакова є підвищення фінансової та комп’ютерної грамотності української молоді. Фонд регулярно фінансує інноваційні освітні проекти, спрямовані на глобальні позитивні перетворення в Україні. Одним з таких проектів є унікальна німецька методика викладання під назвою TheoPrax. Особливість цієї системи навчання – спрямованість на практичне застосування знань у реальних життєвих умовах.

28 травня за фінансової підтримки БФ Костянтина Кондакова й Малої Академії Наук України відбулася зустріч розробників даної системи освіти – Пітера Айера та Дортен Краузе – з провідними українськими педагогами. TheoPrax – це чудова ініціатива, яка поєднує школу, університет і підприємство. З самого початку навчання акцент робиться на практичному застосуванні знань, креативності, командному дусі, стимулюванні інтересу до технологічних розробок, а не на запам’ятовуванні непотрібної інформації, як це відбувається в більшості сучасних шкіл.

Сучасний освітній світ прийшов до того, що фронтальна форма навчання, при якій учні пасивні і засвоюють теорію на слух, неефективна. З освітнього закладу діти виходять пасивними слухачами, вони не знають, як застосувати в реальному житті те, чому їх навчили. Методологія TheoPrax – це комбінована культура навчання, яка народжує майбутніх креативних підприємців, здатних легко адаптуватися до мінливих ринкових умов. Даний позитивний досвід вже широко застосовується в школах Німеччини та Бразилії.

БФ Костянтина Кондакова буде й надалі підтримувати впровадження методики TheoPrax в українських школах. Співробітники фонду переконані, що правильно вибраний освітній курс сьогодні – це запорука успіху й процвітання країни в майбутньому. Давайте будемо приділяти більше уваги якості освіти підростаючого покоління та впроваджувати інноваційний світовий досвід. Адже з любов’ю в серці ми будуємо новий світ!