Головна → новини

Грант від президента України

28 липня відбулось засідання Експертної ради при Міністерстві молоді та спорту України з висунення претендентів на отримання грантів Президента України для обдарованої молоді на 2017 рік, персональний склад якої затверджено наказом Мінмолодьспорту від 19.07.2016 № 2870 (далі – Експертна рада).

Президент Міжнародного благодійного фонду Гарних справ, Наталія Колісник, представляла відразу дві структури –молодіжний комітет при Громадській раді Міністерства молоді і спорту України та безпосередньо організацію керівником якої є.

Пані Наталія, за часи керівництва фондом, стала експертом по оцінці проектів поданих на грант . З 2013 року Міжнародним благодійним фондом було надано гранти 56 талановитим молодим людям для розвитку їх потенціалу (соціальні IT-проекти, організація поїздок на міжнародні творчі конкурси, наукові конференції, спортивні змагання), а також надана підтримка творчих та спортивних молодіжних колективів, зокрема підтримка черкаського молодіжного хору ( участь у міжнародних конкурсах в Чехії та Словаччині, де вони перемогли), підтримка молодіжної футбольних команди (надано грант на поїздку на чемпіонат в Індії) і т. п. Проведено конкурси на кращий молодіжний соціальний проект «Ідій» та екологічний – Хакатон.

Мінмолодьспортом забезпечено прийом заявок на отримання грантів на 2016 рік. Всього Міністерством отримано 24 проекти з 13 регіонів України. До розгляду Експертної ради було допущено 7 проектів з 5 регіонів України. Решта проектів було подано з суттєвими порушеннями.

За результатами засідання члени Експертної ради прийняли рішення в цьому році не рекомендувати жодного проекту на отримання гранту Президента для обдарованої молоді на 2017 рік, так як рівень проектів є дуже низьким.

Крім того, члени Експертної ради наголосили на необхідності зміни існуючої системи призначення грантів та висловили готовність долучитись до цього процесу. Після узагальнення пропозиції Міністерством буде розроблено відповідний проект акта, яким буде внесено зміни до Указу Президента України від 2 серпня 2000 р. № 945 “Про гранти Президента України для обдарованої молоді”.