Головна → новини

Фінішував національний конкурс інновацій

25 листопада 2013 року в місті Києві підвели підсумки наймасштабнішого конкурсу України в сфері розробок – «Інноваційний прорив-2013». Цього ж дня відбулась урочиста церемонія нагородження переможців національного змагання в шести номінаціях. З рук представника Міжнародного благодійного фонду Костянтина Кондакова – соціального партнера конкурсу – сертифікат отримав і розробник проекту автоматичного синхронного голосового перекладача «Droid Translator», що став переможцем 2013 року.

Завдяки цьому, без перебільшення, унікальному проекту, тепер немає бар’єрів у спілкуванні між народами світу. За словами його розробника, Олександра Коновалова, винахід дозволяє подолати одну з найбільших проблем багатьох століть – труднощі в розумінні представників різних країн та витрати часу на якісний переклад.

Проте, ця передова розробка була далеко не єдиною «перлиною» цьогорічного «Інноваційного прориву». Велике захоплення у представників бізнес-середовища викликала принципово-технологічна схема переробки відходів з пластику на дизельне пальне. Унікальний проект «Recycling of plastic waste into diesel fuel», став переможцем у номінації «Краща інновація для Києва». Годі й говорити про його не стільки економічну, скільки екологічну перевагу, адже останніми роками рівень забруднення довкілля пластиковим сміттям набув загрозливих масштабів.

Представники Міжнародного благодійного фонду Костянтина Кондакова також відмітили цікавий проект, що дозволяє матерям дистанційно здобувати освіту та запропонували його автору розробити спільну програму з його реалізації. Задля розвитку вітчизняного освітнього та наукового потенціалу благодійники готові підтримувати аналогічні проекти по всій нашій державі, адже відомо, що з любов’ю в серці ми будуємо новий світ!