Головна → новини

Екскурсія на фабрику ялинкових іграшок

Клавдіївська фабрика ялинкових іграшок працює вже більш як 60 років та є найстарішим підприємством даного профілю в Україні. Напередодні Різдвяних та Новорічних свят представники Міжнародного благодійного фонду Костянтина Кондакова вирішили потішити малюків із неповних, малозабезпечених та багатодітних київських родин, запросивши їх на фабрику ялинкових прикрас. Поїздка відбулася в рамках акції «Жодного дня без гарних справ!». На Клавдієвській фабриці маленькі гості побували у декількох виробничих цехах та поринули в казкову атмосферу створення ялинкових іграшок.

У склодувному цеху усі побачили, як із скляної колби народжується новорічна іграшка. Скло нагрівається до 600 градусів, і вправні склодуви видувають іграшки різноманітних форм та розмірів. Проте, найбільше хлопчикам та дівчаткам сподобалося у художньому цеху. Саме тут на іграшки наносяться різноманітні малюнки й візерунки. Талановиті художниці з радістю показали усім секрети та нюанси техніки розпису.

Наприкінці екскурсії Дуже цікаво було дітям у музеї ялинкових прикрас. Тут представлені останні досягнення індустрії ялинкових іграшок. Кияни побачили різноманітні техніки виготовлення та розпису ялинкових іграшок найбільших фабрик світу.

Захоплююча екскурсія в Клавдієво, організована командою Міжнародного благодійного фонду Костянтина Кондакова надовго залишить в пам’яті у малюків світлі спогади та позитивні емоції. Заради таких результатів, з любов’ю в серці ми будуємо новий світ!

f4a_8854 f4a_8879 f4a_8853