Головна → новини

Два срібла на славу України!

Наприкінці вересня 2014 року «Хор студентів Черкаського музичного училища ім. С.С. Гулака-Артемовського» відвідав «VIII Міжнародний хоровий конкурс» в м. Ріміні (Італія), де був єдиним представником з України! Традиційно молодих конкурсантів підтримав Міжнародний благодійний фонд Гарних справ.

Про високий статус конкурсу говорить рівень представництва його учасників, а також спектр організацій-партнерів: Європарламент, Президент Республіки Італія, Асоціація Хорів області Емілья-Романья, Національна федерація хорів Італії (FENIARCO) та Мерія міста Ріміні.

Наш хор брав участь в конкурсі у двох номінаціях: класика і фольклор. В кожній з них також змагались по 15 колективів з усього світу. За словами журі, усі учасники мали надзвичайно високий рівень підготовки.

Український колектив виконував обробки народних пісень і класичні твори. Головною метою колективу було передати цінності нашого народу, неповторну енергетику та унікальний український колорит.

За результатами конкурсу, хор увійшов в трійку призерів у всіх двох номінаціях і отримав дві срібні нагороди! Судді відмітили професіоналізм, майстерність, драматургію та артистизм колективу. Всі представники журі наголосили на неабиякій перспективності колективу, що вже вилилось у запрошення на хорові конкурси в різних країнах Європи.