Головна → новини

Фестиваль «З країни в Україну» 2019!

Ну що ж друзі, готові з Вами поділитися враженнями від першої хвилі фестивалю «З країни в Україну» 2019! Ми побували в Закарпатті, а саме: Тячів, Берегове та Мукачево.
4 регіони;
18 міст України;
12 інтерактивних локацій;
10 годин неспинного драйву у кожному місті;
Тисячі палаючих очей.

Фестиваль «З країни в Україну» – це масштабна культурно-просвітницька подія, яка проходить у малих містечках нашої країни. Це майстер-класи народних ремесел, демо-зона новітніх здобутків України, відкрита бібліотека, дитячі і юнацькі активні ігри, кінопокази найкращих зразків вітчизняного кінематографа, лекції для дорослих та дітей і, звісно ж, яскравий, драйвовий, феєричний вечірній рок-концерт!
Програма фестивалю забезпечується командою Фундації, однак співорганізаторами стають і ті, хто успішно пройшов два модулі академії фестивалю, що поводилася у травні-червні з лекціями з проектного менеджменту, фандрейзингу, піару. Кожна команда розробляла стратегію для свого міста, згідно дослідженої проблематики регіону. Приміром, Закарпаття акцентуватиме увагу на взаємозв’язках влади і громади, розвитку інноваційного бізнесу, Херсонщина – розвиватиме потенціал культури регіону з відсилом до музичного фестивалю «Таврійські ігри», Одещина працюватиме зі зміною вектору від ностальгії за радянським минулим, а Запоріжчина розвиватиме хакатони із залученням місцевого бізнесу. А об’єднувати фестиваль кожного краю будуть історичні персоналії, знакові для регіону.
Заявлені проекти сприятимуть спроможності локальних команд до самоорганізації та мобілізації мешканців навколо важливих для життя громади ідей. Це розуміння формується в етнічній, культурно-мистецькій та громадсько-політичній площинах. Фестиваль не є комерційним і передбачає розвиток соціальних активностей на безоплатній основі. Традиційно усі заходи фестивалю є безкоштовними.

Ми, звичайно, займали локацію в «Містечку громадських ініціатив» та разом з нами закликали людей робити гарні справи!

Гарними справами займалися всі: діти та дорослі, персонал фестивалю та навіть зіркові гості!

Всі, хто спробував зробити хоча б одну добру справу просто тут і зараз – не могли зупинитися і робили ще і ще!
А ми в свою чергу, давали солодкі подаруночки, та нагадували – робити добрі справи, завжди приємно та солодко!

Проведення фестивалів «З країни в Україну» стали можливими завдяки щирій підтримці американського народу, наданій через Агентство США з міжнародного розвитку (USAID).

Фундація соціальних інновацій “З країни в Україну”