Головна → новини

ЦСІ зробив перші кроки від ідеї до дії

26 квітня пройшов другий тренінг 1 Модуля «Волонтерський рух в Україні: основи та принципи діяльності».

На тренінговому занятті, під керівництвом досвідченого сертифікованого тренера Вікторії Панасюк, учасники розібрали алгоритм залучення волонтерів, їх координацію, викрили міфи про волонтерську діяльність. Дізналися, що залучати волонтерів для допомоги собі і в реалізації соціальних проектів – просто і ефективно.

Попереду ще один тренінг на цю тему, в якому учасники дізнаються основні законодавчі норми, познайомляться з міжнародним досвідом і складуть свій алгоритм. Усі тренінги цього модуля веде Вікторія Панасюк.

Трішки про неї. Вікторія – практикуючий тренер з розвитку. Основний напрямок діяльності: маркетинг соціальної сфери. Здобула дві вищі освіти: маркетолог і програміст. Але, насамперед вона мама чудового хлопчика Єгора (ДЦП, 9 років). Досвід активної реабілітації і соціалізації набутий в різних країнах інтегрувався в мету: підвищення стандартів якості життя дітей з особливими потребами і їхніх сімей. Розвиток власного потенціалу дав поштовх до навчання, що підтверджено професійними сертифікатами з керованого навчання, фандрайзингу, створення соціальних проектів, організаційного менеджменту, тощо. Наш видатний тренер пройшла курс підготовки і підвищення майстерності для тренерів в Міжнародному центрі розвитку і лідерства. Має практичний досвід реалізації соціальних проектів, як особисто, так і в тандемі з різними ГО і БФ. Останні, успішно реалізовані проекти з залученням волонтерів «Допомога дитині з особливими потребами в школі», «Я біжу заради Єгора», «Допоможи дитині з ДЦП заговорити». А в Центрі соціальних ініціатив вона викладає цілий навчальний модуль за направленням «Волонтерство».

Надалі до ЦСІ будуть запрошенні інші, не менш компетентні тренери, які продовжать роботу Вікторії і ознайомлять учасників з наступними модулями.

Нагадаємо, що Центр соціальних ініціатив (ЦСІ) – це проект Міжнародного благодійного фонду Гарних справ. ЦСІ було засновано з метою мотивувати людей до створення соціальних ініціатив та допомогти сформувати справжній соціальний проект з ідеї до реального втілення.

У рамках ЦСІ регулярно проводяться якісні безкоштовні тренінги з висококваліфікованими тренерами на теми:

  • Волонтерський рух в Україні: основи та принципи діяльності;
  • Особливості соціальної роботи з кризовими категоріями;
  • Галузі соціальних проектів: специфіка організації роботи;
  • Соціальний проект: від ідеї до дії.

Учасники вивчать як:

  • надавати якісну волонтерську допомогу з урахуванням основного принципу волонтерства «Не нашкодь!»;
  • мотивувати і залучати людей до волонтерської діяльності;
  • будувати ефективну комунікацію з представниками кризових категорій;
  • надавати підтримку дітям і дорослим, яким потрібна опіка, піклування, матеріальна, соціально-побутова та інша допомога;
  • визначати цілі і пріоритети в роботі з проектами;
  • планувати соціальні проекти;
  • управляти соціальними проектами;
  • проводити моніторинг і оцінку ефективності соціальних проектів.

Унікальність ЦСІ полягає в тому, що учасники після проходження навчання зможуть отримати супервізійну підтримку спеціалістів, обов’язково реалізують і розвинуть власну соціальну ініціативу.

Успішне проходження всіх 4-х модулів та реалізація вашої соціальної ініціативи гарантує отримання сертифікату і дасть можливість прийняти участь у конкурсі міні-грантів.

До початку наступного модуля до нас ще можуть приєднатися учасники! Не прогавте свій шанс! Заповніть анкету – https://goo.gl/PNX8jT.

З обраними учасниками організатори зв’яжуться.

Ваш статус та місце роботи не важливі. Ми будемо раді співпраці з усіма бажаючими. Тільки об’єднавшись разом ми можемо вирішувати нагальні питання соціальної направленості.