Головна → новини

Презентація навчальної гри Ради Європи «Країна Гідності»

4 березня 2016 року о 10.00 год. в Fedoriv Hub (вул. Велика Васильківська 5, поверх 5) відбудеться презентація гри Ради Європи «Країна Гідності. Вивчення соціальних прав через освіту з прав людини».

У відкритті презентації візьмуть участь: Директор Департаменту молоді Ради Європи          АНТЬЄ РОТЕНМУНД, Посол Фінляндії в Україні ЮХА ВІРТАНЕН, Заступник Міністра молоді і спорту України СЕРГІЙ МИТРОФАНСЬКИЙ, директор Партнерства «Кожній дитині» ВАСИЛИНА ДИБАЙЛО.

Міжнародний фонд Гарних справ також підтримав дану іціативу.  А президент Фонду Колісник Наталія Павлівна приєдналась до команди фасилітаторів гри.

«Країна Гідності» – це карткова гра, у якій гравців як членів парламенту вигаданої однойменної країни просять прийняти рішення про соціальну політику щодо соціальних прав у рамках плану розвитку на найближчі п’ять років. Добираючи аргументи під час прийняття рішень, гравці більше дізнаються про соціальні права та їх зв’язки з соціальною політикою.

Захід покликаний привернути увагу громадськості України до проблем молоді, шляхів реалізації молоддю соціальних прав, засобів підвищення обізнаності про соціальні права, зокрема, через гру «Країна Гідності».

«Ні для кого не секрет, яку важливу роль у вихованні молоді відіграє громадянська освіта, тобто навчання, спрямоване на формування знань про права та обов’язки людини і громадянина. Одним із основних завдань громадянської освіти є забезпечення молоді практичними вміннями та навичками, а саме: формування критичної свідомості, прийняття свідомого рішення, здійснення вільного вибору; розуміння норм і правил поведінки в суспільстві, знання законів, основних прав людини, спільної праці на благо суспільства, формування особистої відповідальності та громадянського обов’язку. Обізнаність молоді в соціальних правах зараз надзвичайно низька. Тому ми плануємо поглиблювати їх знання в цій сфері, шляхом проведення гри в Центрі соціальних ініціатив, Молодіжному клубі, та інших  проектах фонду.»-говорить президент фонду Наталія Колісник

У презентації візьмуть участь представники Департаменту молоді Ради Європи, Посольства Фінляндії в Україні, центральних органів виконавчої влади України, відповідальних за роботу з молоддю, законодавчої влади, органів місцевого самоврядування, неурядових організацій, соціально відповідального бізнесу, медіа, Міжнародний благодійний фонд Гарних справ.

Акредитація журналістів та реєстрація для участі триває до 16:00 3 березня 2016 року за телефонами: 044 388 51 79, 050 330 51 79, ел. пошта: k.snisarenko@p4ec.org.ua, контактна особа: Катерина Снісаренко, Партнерство «Кожній дитині».