Головна → новини

Подальший розвиток громадських організацій

У Мінмолодьспорту обговорили питання створення правових підстав для державної підтримки інституційного розвитку молодіжних та дитячих громадських організацій

12 липня в Міністерстві молоді та спорту відбулась зустріч заступника Міністра Олександра Яреми з представниками громадських організацій з питання створення правових підстав для державної підтримки інституційного розвитку молодіжних та дитячих громадських організацій.

На зустрічі були присутні співробітники Міністерства, представники громадської спілки “Всеукраїнська рада молодіжних та дитячих громадських організацій “Український молодіжний форум”, громадської спілки “Національна молодіжна рада України”, ІСАР “Єднання”, Громадської ради при Міністерстві, Реанімаційного пакету реформ, а президент Міжнародного благодійного фонду Гарних справ, Наталія Колісник, представляла відразу дві структури – Громадську раду та безпосередньо організацію керівником якої є.

«Я вважаю, що приділяти увагу інституційному розвитку надзвичайно важливо, адже це суттєво підніме рівень проектів у країні. МБФ Гарних справ виступає за, впершу чергу, якісні проекти, тому і проводимо ряд заходів, для навчання активістів робити власні соціальні ініціативи на високому рівні! Ми щасливі, що НКО відтепер має можливість отримати фінансування не лише самого проекту, а й на розвиток безпосередньо організації, підвищення компетентності та навиків співробітників. А головне – це перший крок до популяризації інституційного розвитку і можливість компаній переглянути стратегію своєї роботи!» – каже пані Наталія.

У ході зустрічі обговорено та підтримано проект Закону України “Про внесення змін до Бюджетного кодексу України (щодо державної підтримки інституційного розвитку молодіжних та дитячих громадських організацій)”, відбувся обмін думками щодо механізму надання державної підтримки інституційного розвитку молодіжних та дитячих громадських організацій.