Головна → новини

Міністерство молоді та спорту за підтримки ЮНІСЕФ проводить обговорення законопроекту «Про молодь»

 

20-21 жовтня в Києві пройшла зустріч з доопрацювання законопроекту «Про молодь», яку проводило Міністерство молоді та спорту України за підтримки ЮНІСЕФ.

Участь у відкритті та роботі зустрічі взяли Олександр Ярема, заступник Міністра молоді та спорту, Олена Сакович, керівник проектів ЮНІСЕФ.

На зустрічі була присутня Наталія Колісник, президент Бо «МБФ Гарних справ».

Проведенню даної зустрічі передували регіональні обговорення законопроекту в п’яти містах України. Організаторами цих обговорень протягом червня-вересня цього року виступило Міністерство за підтримки ЮНІСЕФ у співпраці з ІСАР «Єднання» та партнерськими громадськими організаціями. В обговореннях взяли участь молодіжні активісти та експерти з усіх регіонів України.

Результати обговорень були узагальнені та враховані у тексті законопроекту в рамках консультацій, організованих Мінмолодьспорту спільно з молодіжною групою Реанімаційного пакету реформ. На основі пропозицій, отриманих в ході регіональних обговорень, були розроблені зміни та доповнення до статей законопроекту.

У зустрічі, яка проходить 20-21 жовтня, беруть участь 60 представників громадських об’єднань, молодіжних платформ та молодіжних рад з усіх регіонів України.

Було представлено доопрацьований текст законопроекту, організовано роботу в групах з питань деяких положень закону. Зокрема, в частині створення правових механізмів участі молоді, зменшення віку молоді, діяльності громадських організацій, що працюють з молоддю, створення Національної агенції підтримки ініціатив молоді та інших важливих питань.

Результати проведення зустрічі будуть враховані, відповідні зміни та доповнення будуть додані до тесту законопроекту.

Фінальний варіант спільної роботи громадськості та Міністерства молоді та спорту буде представлено під час проведення прес-конференцій за участі розробників законопроекту, ЮНІСЕФ та Мінмолодьспорту.

Деталі про прес-конференцію та точну дату буде повідомлено на сайті Мінмолодьспорту після узагальнення результатів даної зустрічі.