Головна → новини

Лайт графіті – малюнки світлом

Light graffiti (світлове графіті) або freeze light (заморожене світло) – новий вид міського мистецтва, що дозволяє малювати картини за допомогою світла. Тут не потрібні банки з фарбою, маркери та інше художнє приладдя. Freeze light — дуже захоплююче й веселе заняття, яке не псує фасади будинків. У рамках акції Міжнародного благодійного фонду Гарних справ «Жодного дня без гарних справ!» для хлопців та дівчат з багатодітних сімей Костенко, Плохих, Данюк і Місюра був проведений яскравий майстер-клас з малювання світлом.

Навчав дітей лайт графіті досвідчений фотограф Віталій Мотрущенко. Він розповів маленьким гостям фотостудії «TimeStudia», що темрява і сучасний фотоапарат — це все, що потрібно «фрізлайтеру». Присутність декількох джерел світла категорично заборонена, інакше якісного результату не вийде.

Фотограф виставив спеціальні настройки, встановив аппарат на штатив і натиснув на спуск. У цей час навпроти об’єктива камери діти в повній темряві малювали яскравими ліхтариками все, що хотіли. Велика витримка дозволяє зобразити світлом будь-який символ або букву. Малюки були в захваті, коли на отриманих фотографіях вони побачили незвичайні світлові фігурки та візерунки.

«Чим малювати, вибираєте самі: ліхтарики, бенгальські вогні. Найголовніше, щоб у «художника» була фантазія та бажання творити. А «пензлик» не має значення», — поділився з нами Віталій.

Ми впевнені, що діти з багатодітних сімей Костенко, Плохих, Данюк і Місюра відмінно провели час та із задоволенням познайомились з новим видом творчості. Адже з любов’ю в серці ми будуємо новий світ!

f4a_3837 f4a_3777