Головна → новини

«Країна Гідності» на World Camp

26 та 27 квітня співробітники Фонду Гарних справ провели гру «Країна гідності» для 24 та 27 представників молоді з України та Білорусії на міжнародній конференції World Camp. А допомагала у фасилітуванні гри, учасник проекту «Молодь для Молоді: знай свої права – змінюй життя» та молодіжний тренер, Алла Музика.

Неформальна освіта для молоді є одним із пріоритетних напрямків Благодійного фонду Гарних справ. Ми щасливі, коли громадські організації нашої країни теж приділяють цьому неабияку увагу. Цього разу ми долучилися до 3-му Всеукраїнському молодіжному табору World Camp in Kiev 2016 «Життя заради інших».

Одним із основних завдань громадянської освіти є забезпечення молоді практичними вміннями та навичками, знання законів, основних прав людини, спільної праці на благо суспільства, формування особистої відповідальності та громадянського обов’язку.

МБФ Гарних справ сприяє популяризації соціальних прав і особливо їх вивченню серед молоді.

Проте, навчання повинно бути цікавим, і навіть соціальні права можна вивчати весело. Адже є навіть гра, що допомагає вивчити соціальні права у невимушеній формі – «Країна гідності».

«Країна Гідності» – це карткова гра, учасники якої у ролі членів парламенту вигаданої однойменної країни ухвалюють рішення про соціальну політику щодо соціальних прав у рамках плану розвитку на найближчі п’ять років. Добираючи аргументи під час прийняття рішень, гравці більше дізнаються про соціальні права та їх зв’язки з соціальною політикою.

Цікаво було почути різні думки студентів з усієї України, а також з Білорусії.