Головна → новини

Мистецька акція «Петриківка у Києво-Печерській Лаврі»

19 серпня 2014 року в Національному Києво-Печерському історико-культурному заповіднику стартувала унікальна Мистецька акція «Петриківка у Києво-Печерській Лаврі» (Адреса:  м. Київ, вул. Лаврська, 9).

Міжнародний благодійний фонд Гарних справ підтримав дану ініціативу в рамках програми «Відродження культурно-моральних цінностей».

Захід має на меті нагадати про традиції народу та досвід декоративно-прикладного мистецтва, популяризувати матеріальний і нематеріальний культурний спадок країни та ознайомити з ним широкий загал.

Мистецька акція «Петриківка у Києво-Печерській Лаврі» поєднує чимало активностей, серед яких відвідувачі відкриють для себе майданчики для творчості. На гостей чекають круглі столи, лекції від майстрів петриківського розпису, дитячі майстер-класи, конкурси та вікторини, виступи фольклорних гуртів тощо. Також в контексті Мистецької акції буде представлена Алея майстрів, де демонструватимуться вироби майстрів як Петриківського розпису, так й інших напрямів. Крім того, у виставковому залі Заповідника проходитиме виставка «Петриківський розпис – колір традицій».

Поринути у світ української народної культури в Національному Києво-Печерському Заповіднику ви зможете до 23 серпня 2014 року.

Детальніше про Мистецьку акцію читайте за посиланнями:

Прес-центр Киево-Печерської Лаври