Головна → новини

Фотокурси від Благодійного фонду

Кожна дитина мріє зберегти на пам’ять «шматочок реальності». Хтось приносить додому різнокольорові камінці, хтось – милих тварин, а є й такі діти, які зберігають «застиглі миті» у вигляді барвистих фотографій. Благодійний фонд Костянтина Кондакова підтримав юних фотохудожників, провівши з 19.08 по 22.08 цього року фотокурс для дітей з багатодітних сімей та дитячих будинків сімейного типу. Цей унікальний проект відбувся в рамках програми Благодійного фонду Костянтина Кондакова «Дорога в життя для кожної дитини», спільно з київською фотостудією «Mimimi».

Для участі у проекті було відібрано вісім дітей. Відчути себе професійними фотографами змогли хлопчики і дівчатка у віці від восьми до шістнадцяти років.

Фотокурси для дітей проводила фотограф і власниця студії Марія Кокуліна. На першому занятті вона познайомила учнів з теорією фотографії: навчила відрізняти композицію від експозиції, розповіла як світло і колір впливають на якість знімків, пояснила як працює фотоапарат, показала яка буває оптика та світлофільтри.

Потім хлопці та дівчата повинні були на практиці застосувати отримані знання. Практичний курс складався із студійної та вуличної зйомки. У студії діти фотографували один одного, кожен міг якийсь час побути і фотографом, і моделлю. Одним цікавіше було фотографувати, іншим більше сподобалося позувати, в будь-якому випадку – задоволення від роботи в студії отримали всі.

«Люблю розглядати фотографії моделей в модних журналах. Мені й самій хочеться коли-небудь спробувати себе в ролі професійної фотомоделі. Я впевнена, що сьогоднішній досвід стане в нагоді мені в майбутньому», – прокоментувала свою участь у проекті Благодійного фонду Ліза Місюра.

В останній день фотокурсів діти повинні були здати «іспит» у парку ім. Т.Шевченка. Кожен привів собі модель і сам придумав сюжет для зйомки. Хтось покликав друзів, а хтось запросив батьків взяти участь у фотосесії. Ідеї ​​зйомок були різноманітними і обмежувалися тільки дитячою фантазією.

По закінченню майстер-класу усі діти отримали на пам’ять свої повністю готові та роздруковані портфоліо, а також грамоти за участь у проекті. Також, у фотостудії «Mimimi» пройшла виставка їх робіт.

Завдяки фотокурсам кожна дитина змогла зробити перші захоплюючі кроки по власному шляху в світі фотографії і реалізувати свій творчий потенціал. Уроки фотографією навчили дітей експериментувати, помічати ту, часом невидиму, красу, яка нас оточує і просто отримувати задоволення від життя. Малюкам так сподобалося фотографувати, що багато дітей вибрали фотографію своїм майбутнім хобі.

Надалі всім бажаючим взяти участь у різноманітних проектах Благодійного фонду Костянтина Кондакова необхідно стежити за анонсами на нашому сайті і відправляти заявки на участь на електронну адресу Благодійного фонду.

З любов’ю в серці ми будуємо новий світ!

dsc_0005 dsc_0295