Головна → новини

Альтернатива дорогим енергоресурсам існує!

Саме це довели юні винахідники, впевнені в тому, що пошук нестандартних джерел енергії є не просто способом заощадження коштів чи збереження довкілля, а й шляхом до подолання енергетичної залежності України. Для представлення на широкий загал своїх наукових доробок молоді науковці – учні Малої академії наук, члени клубів «Молодіжне конструкторське бюро “Geek Workspace”» та «IdeaTech» зібралися 10 квітня в Національному технічному університеті України «Київський політехнічний інститут».

Цього дня було презентовано проект, який допоможе отримати теплу воду завдяки сонячним променям, було розказано, як із побутових відходів можна добути «блакитне паливо». Школяр з Хмельниччини впевнений, що корисним у подоланні енергетичної залежності може бути і дощ, це він і показав на прикладі спеціальної установки. Також усім присутнім запам’яталася ідея Віктора Мішустіна про те, що отримувати додаткову енергію можна і в процесі перероблення конверторного газу.

Це далеко не всі проекти, які можна реалізовувати вже сьогодні. Гарний спосіб втілити їх в життя запропонував представник БМФ Костянтина Кондакова, координатор всеукраїнського конкурсу екологічних стартапів EcoNation Владислав Шелоков. Проект створено з метою вирішення нагальних питань охорони навколишнього середовища та підтримки інноваційної діяльності; переможець конкурсу отримає 50 000 грн. на подальший розвиток природоохоронної діяльності.

Таким чином, завдяки підтримці фонду,  у кожного молодого винахідника є шанс стати  видатним науковцем. Заради таких результатів з любов’ю в серці ми будуємо новий світ!