Головна → новини

Тренінг “Секрети внутрішнього”Я”

26 листопада відбувся тренінг “Секрети внутрішнього”Я”” у Київська молодіжна бібліотека

Від темпераменту людини залежать формально-динамічні аспекти поведінки, які не пов’язані із змістом діяльності.

Від темпераментальних властивостей суб’єкта залежить його індивідуальний стиль діяльності, але не рівень інтелекту, переконання, таланти, установки, моральні якості.

Властивості типів темпераменту, які негативно позначається на якості діяльності:

?Сангвінік: схильність сангвініка до захоплення новим, до нудьги при одноманітній, хоча й важливій діяльності, постійний потяг до незвичного, погана зосереджуваність та концентрація на чомусь одному, легке відволікання уваги на зовнішні впливи знижує активність у діяльності. Їхня безтурботна веселість є сприятливою щодо безвідповідальності, неорганізованості, низької дисципліни.

?Холерик: неврівноваженість холерика шкодить там, де потрібно виявити стриманість, терплячість. Їх емоційна вибуховість, дратівливість, роздратованість деструктивно впливають на взаєморозуміння з колегами, керівниками, підлеглими, клієнтами, адже це провокує конфлікти.

?Флегматик: надто повільний темп рухів, монотонне мовлення, низька мобілізація флегматика не сприяє успішності діяльності, де потрібно виявити рухливість, швидкість впливу та реакції.

?Меланхолік: слабкість збудливості та гальмівні дії, що властиві меланхоліку, спричинюють боязкість, нерішучість, перешкоджають встановленню контактів з іншими. Вони швидко виснажуються, характеризується надмірною тривожністю та розгубленістю.

Властивості типів темпераменту, які негативно позначаються на ефективності діяльності, можуть значною мірою компенсуватись. Основним чинником є мотивація та похідні від неї самоорганізація та саморегуляція. В такому випадку виробляється ефективний індивідуальний стиль діяльності. Однак, є такі спеціальності, в яких невідповідні їм темпераментальні властивості компенсувати не можливо.

За допомогою різних вправ, молодь мала змогу визначити свій тип темпераменту, аспекти, які безпосередньо впливають на поведінку особистості під різним емоційним впливом, визначили свій тип особистості, самооцінку – відкрити всі секрети внутрішнього “Я”!

Пам’ятайте: справжній секрет щастя – жити в гармонії із собою та задовольняти всі примхи внутрішнього “Я”.