Home → news

(UA) ЦМІ і локомотив Хюндай

Sorry, this entry is only available in Ukrainian. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

Зі швидкістю корейсько-українського локомотива Хюндай наближається до завершення заняття Центрі Медіа Ініціатив 2016-2017. І як, у всім відомому телепроекті “Останній герой”,  з кожним заняттям зменшується кількість учасників. Проте за словами наставника майбутніх акул пера Наталії Кружиліно, така ситуація її тільки радує. Адже до фінішу прийдуть найвитриваліші, найцілеспрямованіші і найвпертіші, ті, що готові зробити журналістику справою свого життя.

Одне з останніх занять проходило у вже знайомому місці MainHub і мало скоріше характер дружньої бесіди, аніж регламентованого навчального процесу. Недарма ж пані Наталія в розмовах зі своїми підопічними все частіше використовує слово “колеги”. Почали з уже знайомої теми, а саме “Реаліті-шоу”. Згадали якими рисами повинні володіти герої реаліті, як спровокувати учасників на певні вчинки та дізнались, що необхідною умовою будь-якого шоу даного жанру є наявність так званого “переломного моменту”, після якого наш герой почне змінюватись. Також з’ясували за яких умов з’явилось популярне в інтернеті відео про “я теж хочу шоколадку”.

В завершальній частині заняття Наталія Кружиліна закцентувала увагу на тому, яким важливим для професійного журналіста є вміння провести журналістське розслідування. При цьому вона виокремила всі тонкощі даного жанру, розповіла, як і де шукати матеріали, які основні етапи його підготовки. Наостанок наші учасники отримали, мабуть найважче завдання, за весь період навчання, а саме провести власне журналістське розслідування. І на завершення провели невеличке обговорення можливих тем для розслідувань.

Заняття проходять щочетверга з 17.00 до 19.00 за адресою: вул. Голосіївська 17, БЦ «КЮЗ»

МБФ Гарних справ висловлює подяку адміністрації MainHUB за надання комфортного приміщення для проведення занять.