Home → news

(UA) Прес-конференція “Діти з особливими потребами, кому вони потрібні?”

Sorry, this entry is only available in Ukrainian. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

 

12 липня 2016 року в інформагнстві УНІАН відбулася прес-конференсія на тему “Діти з особливими потребами, кому вони потрібні?”

Наш партнер і друг – Вікторія Панасюк, мама Єгорки, хлопчика хворого на ДЦП, розказала про те, як живеться дітям з особливими потребами в нашій країні. А також представила тренінговий проект «Самодопомога», який вона реалізувала в партнерстві з МБФ Гарних справ. Тема підтримки дітей з особливими потребами надзвичайно актуальна зараз, і ми раді, що це питання привертає увагу громадськості та ЗМІ, тому з радістю відвідали захід.

Прес-конференція відбулася за підтримки Кристіана Олексія Янера, який оплатив реабілітацію для її сина в центрі “Інново”.

Кристіан Олексій Янер обґрунтував, як необхідно змінювати законодавство і підтримувати таких дітей та їх сім’ї. “Люди, які називають себе християнами, християнські церкви, благодійні фонди, громадські організації мають брати на себе відповідальність за дітей з особливими потребами, дітей з інвалідністю. Якщо, держава не здатна їм допомогти, це маєте бути ви!”, наголосив пан Янер.

Вікторія Панасюк, розповіла про серію проектів, що увійшли до її авторської програми “Самодопомога”. Ціль якої допомогти батькам, не чекати допомоги від держави, а самому брати ситуацію в свої руки і реалізовувати власні проекти, що допоможуть їхній дитині отримати комплексну і системну підтримку на всіх рівнях.

У прес-конференції, в якості спікера також взяла участь Олена Курта, президент БФ “Вільний Птах”.

Модератором виступив журналіст Руслан Кухарчук, який також запропонував Вікторії Панасюк співпрацю з його громадською організацією “Всі разом!”

Тема підтримки дітей з особливими потребами надзвичайно актуальна зараз, і ми раді, що це питання привертає увагу громадськості та ЗМІ.