Home → news

(UA) Музей воскових фігур

Sorry, this entry is only available in Ukrainian. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

16 вересня наші підопічні відвідали Музей воскових фігур, що в Києві. Колекція музею налічує більше 60-ти експонатів.
Музей воскових фігур є першим музеєм подібного типу в Києві. Господарі побували в аналогічному закладі Амстердама і вирішили, що воскові фігури повинні з`явитися в Україні. Труднощі полягали у тому, що виготовленням скульптур із воску займалися одиниці, а якісного матеріалу та професіоналів цієї справи було обмаль. Підготовка та створення експонатів розпочалося ще 1997 року. До початку роботи музею у 2000-му виготовили 20 фігур. А 2010 року заклад відкрили вдруге, уже у власному приміщенні.

Леонардо Ді Капріо, Брежнєв, Шевченко, Шварценеггер… Відомі політики, актори, шоу-мени стали «мешканцями» музею. Його колекція постійно оновлюється та поповнюється новими експонатами. Музей воскових фігур має 5 тематичних залів: Вожді та правителі – від Миколи ІІ і до Віктора Януковича. Правда, останній більше схожий на Йосипа Кобзона. Окрім зросту, звичайно. Письменники та артисти, вірніше їх кіноперсонажі: Зиновій Гердт в незабутній ролі Паніковського, Євген Леонов, Маргарита Криницина у ролі Проні Прокопівни, Андрій Миронов. До речі, саме ці скульптури вважають найбільш вдалими, вони надзвичайно подібні до своїх реальних прототипів. Історичні діячі: Леонід Кучма, Віктор Ющенко, Юлія Тимошенко, Микита Хрущов, Леонід Брежнєв, Михайло Горбачов, Михайло Грушевський, Богдан Хмельницький, Іван Мазепа, княгиня Ольга, князі Володимир та Ярослав. Естрадні «зірки» та знаменитості України: Микола Вересень, Андрій Данилко, Лілія Подкопаєва, Андрій Шевченко. Інколи реальні герої беруть безпосередню участь у розвитку колекції. Так, Лілія Подкопаєва дала дозвіл на зняття гіпсової маски з її обличчя для виготовлення більш якісної копії та подарувала свій спортивний костюм. Андрій Данилко пожертвував один із нарядів Вєрки Сердючки. Від Леоніда Кравчука восковій копії дісталися окуляри, а Віктор Янукович презентував цілий костюм. Зарубіжні знаменитості. Серед них: Брітні Спірс, Арнольд Шварценеггер, Леонардо ді Капріо, Шерон Стоун.

Найдорожчий експонат колекції – відома співачка Брітні Спірс. На створення цієї воскової фігури пішло найбільше матеріалу, адже на ній мало одягу. Справа в тому, що більшість скульптур виготовлені за допомогою пластику. З воску виконані лише видимі частини тіла. Як правило, на створення однієї фігури йде від шести до восьми кілограм воску. Волосся, очні і зубні протези у експонатів справжні. Тому їм миють голови і роблять зачіски за допомогою фена.