Home → news

(UA)  Київська молодіжна бібліотека

Sorry, this entry is only available in Ukrainian. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

Сьогодні разом з практикантами зробили ще одну добру справу – подарували 17 пакунків з книгами

З ранніх років книга супроводжує нас по життю. У зовсім маленькому віці наші батьки читають нам найперші казки, а ми їх слухаємо, затамувавши подих. У цей момент ми співпереживаємо героям і разом з ними знаходимо вихід з будь-якої ситуації.

Пізніше, коли ми вже навчилися читати самостійно, в нас з’являються свої улюблені твори й книжкові образи, на які хотілося б бути схожими та які ми вважаємо кращим прикладом для наслідування.

Книга — це величезна база знань для людини. Чим більше людина перечитала книг, тим більше в неї знань. Мова йде про книгу в широкому сенсі цього слова — паперові й друковані видання, електронні та аудіокниги. Всі вони сприяють вихованню особистості, її духовному зростанню.

5 причин для того, аби вмотивувати Вас піти до бібліотеки:

1) Вільний вхід. Сьогодні на кожному кроці можна почути скарги про надвисокі ціни на книги. І скарги цілком обґрунтовані. Середньої заробітної плати не вистачає, щоб систематично купувати гарне чтиво, а електронні версії інколи доводиться чекати більше року. Натомість в бібліотеці будь-яку книгу можна взяти абсолютно безкоштовно.

2) Великий вибір книг і допомога. Не було ще жодного разу, коли я не міг знайти в бібліотеці потрібну книгу. З бюджету виділяються значні кошти на наповнення бібліотечних фондів, тому новинки української і зарубіжної літератури з’являються тут майже одночасно з книгарнями. Крім того, працівники цього закладу завжди допоможуть знайти необхідну книгу.

3) Тиша, спокій, можливість сконцентруватися. Не знаю, як Ви, але я не можу зосередитися в галасливих місцях. І якщо з фаховою допомогою від бібліотекаря можуть бути нюанси, то що-що, а тишу він змусить зберігати кожного.

4) Безкоштовний wi-fi. Варто визнати, що навіть з появою в Україні більш-менш нормального 3G, безкоштовний w-fi залишається одним з головних аргументів за те, щоб відвідати той чи інший заклад. Ну не можемо ми, щоб не перевіряти пошту, або соціальні мережі кожні 10 хвилин. І тут бібліотеки приємно здивують, тому що майже в кожній з них є безкоштовний безпровідний інтернет.

5) Можливість завести знайомство, зустріти кохання. Я довгий час думав, що романтичні історії, коли хлопець і дівчина знайомляться в бібліотеці можливі лише в кіно. Але після того, як зустрів там своє перше університетське кохання (вірніше, не зовсім зустрів, знайшов привід заговорити до неї) — вірю, що бібліотеки об’єднують людей.